• Alternativă viabilă la clasica investiție imobiliară;
  • Distribuție trimestrială a veniturilor din dividende și cupoane;
  • Expunere pe piața imobiliară și a construcțiilor la nivel internațional.

București, 11 Septembrie 2018 – OTP Asset Management România a lansat fondul OTP Real Estate & Construction (OTP REC), primul fond sectorial din România care oferă expunere la nivel internațional pe zona imobiliară și a construcțiilor. Fondul se încadrează, conform standardelor EFAMA, în categoria fondurilor diversificate flexibile. OTP Real Estate & Construction urmărește o alocare strategică prin care cel puțin 75% din active sunt investite în acțiuni și obligațiuni emise de companii care activează în domeniul imobiliar și al construcțiilor.

OTP Real Estate & Construction se adresează clienților de retail și clienților instituționali care sunt dispuși să accepte un grad de risc mediu și care își doresc o investiție lichidă cu expunere pe piața imobiliară. Perioada recomandată de investiție este de 1 – 3 ani.

Prin lansarea fondului OTP Real Estate & Construction, compania oferă o soluție alternativă pentru apetitul românilor de a investi în proprietăți. Fondul este concentrat pe generarea și distribuirea  veniturilor cât mai mari, ceea ce îl transformă într-un instrument de obținere a veniturilor pasive. Așa cum o persoană achiziționează o garsonieră/apartament cu scopul de a obține o anumită sumă de bani din chirie, tot la fel un investitor în OTP Real Estate & Construction poate încasa trimestrial venituri, generate de dividende și cupoane.

Față de o investiție imobiliară clasică care necesită sume semnificative, în OTP REC investiția inițială este contravaloarea unei unități de fond (valoarea nominală fiind de 500 RON), iar suma pentru investiții ulterioare este de 50 RON.

Investitorii care dețin unități de fond în prima zi lucrătoare a lunilor aprilie, iulie, octombrie și ianuarie sunt îndreptățiți să primească venitul distribuibil trimestrial.

Plata venitului distribuibil este dependentă de veniturile încasate de către fond. În cazul în care această valoare este de sub 1 RON/unitatea de fond, acesta nu se va distribui, urmând să se acumuleze cu venitul din trimestrul/trimestrele următoare și să fie distribuită când depășește valoarea de 1 RON/unitatea de fond.

Fondul va investi în companii specializate în domeniul imobiliar și al construcțiilor, cum sunt trusturile imobiliare de tipul REIT-urilor (Real Estate Investment Trusts) din Europa de Vest și SUA, administrate de profesioniști cu zeci de ani de experiență la nivel internațional.

Noul fond de investiții este o alternativă viabilă la clasica investiție imobiliară, pe care mulți români o preferă. OTP Real Estate & Construction este primul fond sectorial din România care oferă expunere la nivel internațional pe companii imobiliare care operează sau dețin mall-uri, clădiri de birouri, spații logistice, de depozitare și spații comerciale. Din universul investițional al fondului se remarcă companii precum Simon Property Group (US), Vonovia (DE), Unibail-Rodamco-Westfield (FR), NEPI Rockcastle (ZA) Globalworth (RO), Strabag (AT), Astaldi (IT).

OTP REC oferă investitorilor lichiditate imediată, în orice moment, printr-o simplă răscumpărare de unități de fond, prin comparație cu investițiile imobiliare directe care presupun un proces mai lung de lichidare.

Investiția în fondul OTP Real Estate & Construction presupune o serie de avantaje pentru clienții care doresc să încaseze venituri regulate și să investească, în același timp, pe piața imobiliară. Iată câteva dintre aceste beneficii:

  • Impozit redus de 5% aplicabil venitului distribuit de către fond, față de un impozit de 10% aplicabil venitului din chirie. Impozitul de 5% este reținut la sursă;
  • Cost zero de tranzacționare a unităților de fond (subscriere/răscumpărare) față de costurile ridicate la achiziționarea unei proprietăți imobiliare (costuri notariale, etc);
  • Diminuarea riscurilor privind deprecierea prețului investiției datorat evoluției nefaste a dezvoltării urbane. Fondul are o expunere indirectă foarte diversificată, atât din punct de vedere regional, cât și a tipurilor de proprietăți imobiliare;
  • Eliminarea costului cu timpul, a unor costuri financiare legate de administrarea și operarea unei proprietăți imobiliare, dar și a riscurilor generate de apariția unor cheltuieli neprevăzute.

Prezentă pe piața locală din 2008, OTP Asset Management Romȃnia SAI S.A. se află în topul celor mai importanți administratori de fonduri de investiții din România, după activele aflate în administrare. Compania administrează o gamă diversă de fonduri de investiţii, oferind posibilitatea de a accesa investiţii în acţiuni, prin OTP Expert, OTP AvantisRO, OTP Global Mix, OTP Premium Return și OTP Euro Premium Return, in sectorul imobiliar prin OTP Real Estate & Construction, dar şi investiţii în titluri de stat şi obligaţiuni, prin intermediul OTP Obligațiuni, OTP Euro Bond, OTP Dollar Bond și OTP ComodisRO. În prezent, compania deservește peste 8.200 de investitori, din segmentul de retail și clienți persoane juridice, în nouă fonduri deschise de investiții.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank este a 9-a cea mai sigură bancă din Europa Centrală și de Est în 2017, conform Global Finance. OTP Group oferă servicii universale de înaltă calitate pentru aproximativ 15 milioane de clienți în 9 țări, printr-o rețea de aproximativ 1.400 de unități, rețea de ATM-uri și servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare în Ungaria și un jucător foarte important pe piața financiară din Europa Centrală și de Est.

Fundaţia Dreptul la Educaţie susţine şi promovează dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani şi oferă tinerilor instrumente psihologice pentru planificarea conştientă a carierei. Toate modulele de educaţie economico-financiară urmăresc însuşirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment, într-un limbaj adecvat vârstei tinerilor.