• În data de 03 noiembrie 2014, OTP Premium Return se redeschide subscrierilor, pentru 5 zile lucrătoare, pentru investitorii care doresc să obţină randamente consistente pe termen mediu, în condiţii de risc scăzut
  • Fond închis de investiții, cu o strategie inovatoare utilizată frecvent de către cele mai mari fonduri de investiții de pe piețele internationale, strategia de Absolute-Return, ce permite eficientizarea investițiilor prin maximizarea raportului între risc și randament

București, 30 octombrie, 2014. OTP Asset Management România, unul dintre cei mai  inovatori administratori de fonduri de investiții din România, anunță redeschiderea pentru subscrieri a fondului închis de investiții OTP Premium Return. 

Flexibilitatea politicii de investiții permite managerului de portofoliu să rebalanseze dinamic activele fondului, în funcție de oportunitățile pieței, pentru a obține cel mai eficient raport randament/ risc.

Pornind de la factorii conjucturali la nivel global, în momentul de față, portofoliul fondului se bazează pe o serie de ipoteze, precum: 

  • Piețele financiare vor înregistra o volatilitate ridicată în următoarele câteva luni, dar pe termen de cel puțin un an, principalii indici financiari au potențial de apreciere;
  • Randamentele la titlurile de stat americane vor crește pe un orizont de timp de 1 an, astfel încât diferențialul dintre randamentele obligațiunilor de stat americane la 2 ani, 5 ani, 10 ani, se va diminua;
  • În contextul creșterii randamentului la titlurile de stat americane și măsurilor luate de Banca Centrală Europeană, specialiştii OTP Asset Management estimează o apreciare a dolarului în următorul an și o creștere a performanței acțiunilor în raport cu obligațiunile;
  • Pe fondul inflației scăzute și a stagnării economiei europene, specialiştii OTP Asset Management se așteaptă la injecții masive de lichiditate în piață din partea Băncii Centrale Europene. Ȋn acelaşi timp, aceştia prevăd că, pentru o lungă perioadă de timp, dobânzile la euro vor rămâne la un nivel scăzut şi că vor fi urmărite tot mai mult obligaţiunile corporative generatoare de randamente ridicate;
  • Pe plan local, pe fondul inflației reduse și a dobânzilor scăzute, randamentul dividendului pentru anumite companii listate la Bursa de Valori Bucureşti este foarte atractiv. Chiar și în condiții de volatilitate ridicată, mizăm în următorul an pe acțiunile Fondului Proprietatea. 

“Suntem întotdeauna în căutarea celor mai inspirate oportunități de investiții. Prin fondul de investiţii OTP Premium Return, ne propunem să creem valoare pe termen mediu și lung, indiferent de evoluția principalelor piețe financiare. În contextul actual, ținând cont de conjunctura geopolitică și de așteptările privind evoluția zonei euro, am identificat oportunități de maximizare a investițiilor pe baza unor premise care asigură stabilitatea fondului în condiții de volatilitate controlată.”, declară Dragoş Manolescu, Director Investiţii, OTP Asset Management Romȃnia.

Strategia de investiții a fondului închis de investiții OTP Premium Return este orientată către obținerea de randamente consistente, în condiții de volatilitate scăzută, prin alocarea dinamică a capitalului fondului.

Prin politica sa de investiții, fondul urmărește să obțină randamente pozitive, superioare dobânzilor bancare, pe un orizont investițional de cel puțin un an, indiferent de evoluția piețelor de capital.

Fondul se adresează cu precădere investitorilor persoane fizice și juridice care intenționează să efectueze plasamente pe un orizont de timp de cel puţin 1 an, chiar dacă aceștia au acces la banii lor lunar.

Valoarea minimă a investiției în OTP Premium Return este de o unitate de fond, iar valoarea nominală a unității de fond este de 1,000 RON. 

Clienții pot subscrie și răscumpăra în fiecare lună în OTP Premium Return, în primele 5 zile lucrătoare și pot răscumpara, începând cu luna următoare celei în care au subscris.

Prezentă pe piața locală din 2007, OTP Asset Management România SAI S.A. se află în top şase administratori de fonduri de investiții din România, după activele aflate în administrare.  Compania administrează o gamă diversificată de fonduri de investiţii, oferind investitorilor posibilitatea de a accesa investiţiile în acţiuni, prin intermediul OTP AvantisRO, dar şi investiţiile în titluri de stat şi obligaţiuni, prin intermediul OTP ObligațiuniOTP ComodisOTP Euro Bond şi OTP Dollar Bond.

Pentru informaţii suplimentare:

Ştefan Urziceanu,
Manager Departament PR şi Comunicare
OTP Bank România
www.otpbank.ro
Phone: +4031 308 55 23;
FAX: +4031 308 55 15
E-mail: stefan.urziceanu@otpbank.ro