Cam la același lucru pentru care e bine să apelezi câteodată la serviciile de montaj oferite de retailerii de mobila.

Am trecut recent pe la părinții mei și am observat că a trecut peste un an de când mama a cumpărat un dressing și încă nu e montat 100%.

În mai 2016, într-o zi frumoasă de weekend în care eu și mama mea ne sărbătoream ziua de nume, mama ne-a anunțat că a achiziționat un dressing uriaș și ne roagă să îl montăm între masa de prânz și cină. Trebuie să recunosc că am fost încântați la început, pentru că suntem toți pasionați de a monta diverse produse de mobilă sau nu. Dar, ca să o spun pe românește, ne-am luat țeapă. Dressingul ăsta s-a dovedit imens și puțin cam complicat pentru abilitățile noastre. Aveam mai degrabă experiență cu montat scaune, mese și lampadare. Nu e același lucru, se pare. Fără să exagerez, am fost patru oameni care am petrecut jumătate din ziua de sâmbătă și toată duminica montând la acel dulap imens. Nici desenul nu ne-a ajutat prea mult. După două zile și mulți nervi am reușit să montăm și ușa glisantă, dar nu am reușit să montăm și sistemul de amortizare. După acel weekend, părinții mei au fost în magazinul de unde au achiziționat dressing-ul pentru a vedea cum se montează. Dar piesa tot nu a fost montată. A încercat și un unchi vreo două zile să înțeleagă sistemul de montaj, dar nici până în ziua de astăzi sistemul de amortizare nu e la locul lui.

Practic, am pierdut patru oameni timp prețios și ne-am enervat în jurul unui dressing un weekend întreg (nu-mi spuneți că a fost distractiv și munca de echipă sau petrecerea timpului împreună pentru un scop comun etc, pentru că după 2 ore în care ții obiecte grele în aer și dai șuruburi la mână și încerci să înțelegi desene rupestre, nu știu cui i se mai pare distracție ce am descris mai sus) în loc să lăsăm montajul pe mâna unor oameni care au experiență în domeniul ăsta. Oameni care fac asta zi de zi și care probabil au montat deja zeci sau sute de dressing-uri ca al meu. Care pentru o sumă modică ne-ar fi scutit de nervi și oboseală și ne-ar fi ajutat să avem un weekend de relaxare.

Timpul pierdut de noi nu putea fi oare folosit mai bine? Cred că uităm adesea că timpul (și nu banii) este singura resursă irecuperabilă și că ar trebui să-l respectăm mai mult și să lăsăm pe mâna altor oameni, lucrurile la care nu ne pricepem sau pentru care nu avem timp suficient. Pentru că societatea noastră a evoluat prin diviziunea muncii. La aceeași concluzie a ajuns și mama.

Vă las în final cu un link care vorbește de la sine https://www.youtube.com/watch?v=-wXjs6DXoeY

 

Cristina Mahika, Portfolio Manager

Avertisment

Acest articol are caracter pur informativ și prezintă opinii personale ale autorului. Articolul nu reprezintă o recomandare de investiții din partea OTP Asset Management România SAI S.A. sau o ofertă fermă de a contracta produsele financiare la care face referire acesta.  De asemenea, articolul nu reprezintă o consiliere financiară personalizată cu privire la investiții sau consiliere fiscală/juridică. OTP Asset Management România SAI S.A. nu este responsabilă în privința potențialelor pierderi rezultate în urma tranzacțiilor desfășurate în concordanță cu ideile exprimate în acest articol. Deși informațiile prezentate au fost verificate cu atenție, OTP Asset Management România SAI S.A. nu este responsabilă pentru informațiile prezentate în acest document, acestea putând fi modificate fără nicio notificare prealabilă. Vă atenționăm că valoarea investiției dumneavoastră poate creste sau poate scădea în timp, iar performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare. Nu este permisă preluarea informațiilor din acest articol fără precizarea sursei.