OTP Asset Management

Cine suntem

OTP Asset Management România este membră a OTP Group şi a fost fondată în anul 2007, iar în prezent se află în topul celor mai importanţi administratori din România. OTP Asset Management România beneficiază de experiența regională a acţionarului său majoritar, OTP Fund Management, care este lider de piaţă în Ungaria, cu experienţă de peste 20 de ani în administrarea fondurilor de investiţii. OTP Fund Management este prezentă în Ungaria, România, Bulgaria, Croația și Ucraina și administrează doar în Ungaria peste 5 miliarde de Euro, în mai mult de 90 de fonduri de investiţii.

OTP Group este prezent în 9 țări din regiune – Ungaria, Slovacia, Serbia, România, Bulgaria, Croația, Ucraina, Muntenegru și Rusia.
Încă de la lansare și până în prezent, OTP Asset Management România a crescut în mod constant, centrul preocupărilor sale îl reprezintă generarea de noi moduri prin care clienții să fie cât mai bine deserviți. Pe viitor, compania intenționează să completeze portofoliul de fonduri, cu scopul de a aduce clienților săi, o gamă variată de produse, diversificate din punct de vedere geografic și al monedei, căutând să ofere performanțe solide pentru a satisface așteptările clienților și nevoile acestora in continuă schimbare.

Misiunea nostră este de a crea valoare pe termen lung și de a oferi în mod continuu noi oportunități investiționale clienților noștri. Suntem dedicați în a oferi clienților noștri un nivel de performanță și excelență în servicii superioare concurenței.

Viziunea noastră este să fim considerați de către clienți între primele opțiuni în privința economisirii și investițiilor pe piața de capital din România. Dorim ca numele OTP Asset Management România să reprezinte o garanție în domeniul produselor și serviciilor de investiții. Ne propunem să atingem acest obiectiv prin crearea unui echilibru între performanțele așteptate și riscurile asumate, și dedicarea noastră continuă în a avea cele mai înalte standarde etice și profesionale.

Valorile după care ne ghidam în dezvoltarea companiei sunt: Încredere, Excelență, Centrare pe client, Centrare pe oameni, Inovație, Integritate.

Consiliul de Supraveghere și Directoratul societății

Societatea de administrare OTP Asset Management România S.A.I. S.A. este constituită în sistem dualist de administrare, având o conducere structurată pe două nivele: Consiliul de Supraveghere şi Directoratul societăţii.

Acţionar Procent
OTP Alapkezelő Zrt. 90.1%
OTP Bank România SA 9.9%
Molnár Erzsébet Tünde
Molnár Erzsébet Tünde
Membru al Consiliului de Supraveghere

Dra. Molnár Erzsébet Tünde este membru al Consiliului de Supraveghere al OTP Asset Management România. Dra. Molnár a absolvit Universitatea Corvinus din Budapesta, Facultatea de Științe Economice, și deține un Master în științe economice. Dra. Molnár are experiență practică și profesională de peste 14 ani în domeniul financiar bancar, al serviciilor de investiții și al distribuției de fonduri de investiții. În prezent, dra. Molnár este Director al Departamentului de Management a afacerilor pe Piețe Globale în cadrul OTP Bank Ungaria conducând echipe care se ocupă cu dezvoltarea trezoreriei, a serviciilor de Private Banking, a gestionării controlului segmentului de Private Banking, a procesului de consultanță și reglementare a serviciilor de investiții la nivel de grup.

Gáti László György
Gáti László György
Președinte al Consiliului de Supraveghere

Dl. Gáti László György ocupă funcția de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al OTP Asset Management România. Dl. Gáti a absolvit Univesitatea de Studii Economice din Budapesta, secția Comert și deține un Master în Științe economice.  Dl. Gáti are o experiență vastă în domeniul financiar bancar de peste 20 ani, acesta ocupând funcții de conducere în grupuri bancare renumine la nivel internațional. Dl. Gáti activează de peste 15 ani în domeniul investițiilor, în prezent este membru al Consiliului de Administratie al OTP Fund Management Ungaria și Vicepresedinte al Consiliului de Supreveghere OTP Invest Croația. Dl. Gáti este Președinte al Comitetului de Etică al Asociației Fondurilor de Investiții și Societăților de Administrare a Investițiilor din Ungaria.

Corina Stoica
Corina Stoica
Membru al Consiliului de Supraveghere

Corina Stoica este absolventă a Academiei de Studii Economice București, Facultatea de Finanțe, Bănci și Contabilitate, precum și a unor numeroase cursuri de specialitate, inclusiv a unui program MBA cu specialiazarea în Finante, în cadrul Universitătii din Sheffield din Regatul Unit al Marii Britanii.

Are o experiență de peste 20 de ani în industria financiar-bancară românească, în principal în domenii precum trezorerie, piețe de capital, investment banking, asset management și private banking. Din 2010 coordonează activitatea de private banking și servicii de investiții din cadrul OTP Bank România.

Adrian Anghel
Adrian Anghel
Membru al Directoratului societății

Dl. Adrian Anghel ocupă funcția de Director General Adjunct al societății. Adrian a absolvit Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Finanțe Asigurări Bănci și Burse de Valori, iar apoi a urmat mai multe cursuri de specialitate în industria financiară. Cu o experienţă de peste 14 ani în asset management, Adrian s-a alăturat echipei pentru a gestiona şi a îmbunătăţi procesul de vânzare de fonduri. Experienţa sa acumulată în poziţii cheie în domeniu, de operare pe pieţele financiare locale şi internaţionale constituie un avantaj în relaţionarea cu investitorii, în diversificarea canalelor de distribuţie, cât şi în dezvoltarea gamei de produse şi a poziţionării acestora.

Dragoş Gabriel Manolescu
Dragoş Gabriel Manolescu
Membru al Directoratului Societăţii

Dl. Dragoş Gabriel Manolescu ocupă funcţia de Director General Adjunct al societăţii. Dragoș Manolescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale şi studiile postuniversitare de Master în Management Proiectelor Internaţionale organizate de Academia de Studii Economice Bucureşti. Domnul Manolescu aduce valoarea sa adăugată pentru echipă, având în spate peste 14 ani de experienţa în departamentele de trezorerie ale unor grupuri bancare şi echipe de asset management, unde a fost implicat activ în rebranding de fonduri și reechilibrări de portofolii. Aria sa de expertiză vizează cu precădere portofoliile de instrumente cu venit fix.

Dan Marius Popovici
Dan Marius Popovici
Președintele Directoratului Societăţii

Dl. Dan Marius Popovici ocupă funcţia de Director General al societăţii. Dl. Popovici a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, specializarea “Inginerie Economică” şi studiile postuniversitare de Master în “Management Financiar şi Pieţe de Capital” organizate de Academia de Studii Economice Bucureşti. Dl. Popovici are o experienţă de peste 20 ani în domeniul pieţei de capital din România, fiind implicat în numeroase proiecte privind ofertele publice de valori mobiliare (acţiuni, obligaţiuni corporative şi municipale, etc).

 

Rețea distribuție

Fondurile de investiții administrate de OTP Asset Management România pot fi accesate printr-o largă rețea de unități pe întreg teritoriul țării în funcție de localizarea dumneavoastră.