Economisire automată

Ce este Economisirea automată?

Practic, Economisirea automată este un plan regulat de economii realizat printr-un program de direct debit care colectează sumele pe care le stabilești tu, la data pe care o decizi și le investește în fondurile de investiții alese de tine. Cât de des investești este din nou alegerea ta, astfel încât poți alege să economisești în orice dată, lunar, bilunar, săptămânal în funcție de veniturile și nevoile tale. Poți accesa un astfel de program de economisire automată prin rețeaua OTP Bank, și poți folosi timpul economisit cum dorești. Mai multe detalii aici.

De câți bani ai nevoie pentru Programul de Economisire Automată?

Poți subscrie orice suma, începând cu 50 lei/eur/usd în funcție de valuta fondului ales și de suma minimă necesară pentru subscriere. Teoria spune că, ar trebui să economisești cel putin 10% din venitul lunar încasat, acest procent poate crește în funcție de obiectivele financiare pe care le ai (educația copiilor, avans casă, mașină, renovare, fond medical, etc.)

Cum setezi un astfel de plan?

Robotul de economii de la OTP Bank te ajută să economisești pentru viitorul copiilor tăi sau pentru planurile tale viitoare. Dă start economisirii automate cu Robotul de economii. Fă-ți câteva calcule chiar aici.Pentru a accesa Programul de Economisire Automată trebuie să deschizi un cont curent la OTP Bank  și să închei un contract într-o sucursală. Tot ce trebuie faci este să te decizi în ce fond să investești, ce sumă aloci și data la care programul să găsească bani în cont. Dacă în ziua stabilită programul nu găsește suma în cont, programul nu accesează alt cont, ci revine în luna următoare cu aceeași operațiune, astfel încât ești mereu în control.

Data este fixă? Dar suma?

Poți face aceste modificări oricând și de câte ori ai nevoie. Este de recomandat ca după câteva luni să analizezi și să decizi dacă ești confortabil cu data și sumele stabilite inițial. Astfel, dacă consideri că ai nevoie să economisești mai mult sau, dimpotrivă, să scazi sumele investite, o poti face oricând.

Care este marele meu avantaj cu acest program?

Cel mai mare avantaj în investiția regulată este faptul că vei cumpăra unități de fond (UF) la un preț mediu. De exemplu, când achiziționezi UF la prețuri joase (ca în această perioadă, de exemplu), cu aceeași sumă vei cumpăra mai multe UF, astfel încât, atunci când piețele vor crește, suma pe care o vei deține la momentul respectiv, va fi mult mai mare. Pe lângă acest avantaj, poți adăuga economia de timp și de resurse în găsirea celui mai bun moment de a investi, cât și faptul că tranzacțiile se fac automat prin acest program.

Sunt penalizat dacă răscumpăr din acești bani?

Nu ai penalități sau costuri suplimentare, în orice moment ai acces la banii tăi. Nu există un cost de aderare la Programul de Economisire, cum nu există nici taxă pentru renunțarea la program. În plus, orice subscriere în fondurile OTP Asset Management România are ZERO comisioane de subscriere sau răscumpărare, astfel poți economisi sau retrage în orice moment.

Descoperă mai multe

Send this to a friend