Fondul de investiții OTP ComodisRO poate aduce câștiguri mai mari decât dobânzile la depozite bancare. Fondul are ca politică de investiții plasarea resurselor în instrumente cu venit fix, cum ar fi obligațiuni de stat, municipale, corporative, titluri de stat, în depozite bancare și certificate de depozit. Investițiile Fondului nu se vor limita la instrumente financiare tranzacționate pe piețele din Romania, urmând a fi luate în considerare și oportunitățile de investiție oferite de piețele financiare din state membre ale Uniunii Europene sau aparținând Spațiului Economic European, precum și în fonduri de investiții și instrumente financiare derivate din state terțe, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
OTP ComodisRO este un fond administrat activ și nu este administrat în raport cu niciun indice. Alocarea portofoliului pe clase de active este flexibilă, astfel încât, în cazul unor condiții macroeconomice și ale pieței financiare, administratorul poate decide creșterea ponderii instrumentelor cu venit fix sau emise de stat și diminuarea ponderii investițiilor în obligațiuni corporative, în scopul protecției investitorilor.
Obiectivele fondului de investiții OTP ComodisRO sunt concretizate în creșterea de capital pe termen scurt și mediu.
Prin politica sa privind investițiile OTP ComodisRO se adresează, cu precădere investitorilor dispuși să-și asume un nivel de risc scăzut, urmărind obținerea unui câștig de capital pe termen scurt și mediu.
Beneficii potențiale
- Cash management și performanță: Te bucuri de randamente stabile, chiar și pe perioade scurte de minim 1 lună.
- Risc scăzut: Te simți confortabil datorită riscului scăzut pe care îl are investiția ta, chiar si pe termen scurt. Fondul are cel mai mic risc conform ISRR (Indicatorului Sintetic de Risc si Randament).
- Flexibilitate: Nu depinzi de date de scadență fixe, ca în cazul depozitelor bancare, ai acces oricând la investiția ta. În plus, acumulezi zilnic performanța reflectată în valoarea unitară a activului net, în cazul în care decizi să răscumperi unitățile de fond deținute.
Riscuri relevante
- Chiar dacă fondul are un profilul de risc scăzut, acest fapt nu înseamnă că fondul este lipsit de riscuri.
- Risc de emitent: Un emitent de instrument financiar aflat în portofoliul fondului poate să nu plătească veniturile (dobânzi, cupoane) sau să nu plătească valoarea inițială investită (principal) de către Fond, caz în care fondul poate înregistra pierderi financiare.
- Risc de lichiditate: Pot exista situații în anumite conjuncturi din piață în care gradul de lichiditate să fie scăzut (este dat de numărul insuficient de cumpărători sau vânzători) și Fondul să nu poată să vândă sau să cumpere active imediat în cantitatea dorită.
Informații complete cu privire la riscuri găsiți în Prospectul de Emisiune al Fondului.
Adaugă la depozitele tale bancare existente si fonduri de investiții, diversificându-ți astfel portofoliul de economii!