OTP AvantisRO Clasa E

Fondul de investiții OTP AvantisRO Clasa E reprezintă o alternativă investițională  care îți poate aduce câștiguri superioare produselor de economisire clasice, cu posibilitatea protejării portofoliul tău de rata inflației.

Suma minimă necesară pentru prima ta investiție în această clasă este de 50 euro, iar ulterior poți subscrie începând cu 10 euro.

Dacă dispui de sume în lei/euro și îți dorești să captezi potențialul pe termen mediu și lung oferit de piața de capital din România, prin expunerea în cele mai importante sectoare din economie( energie, utilități, bănci, farmaceutic, financiar, etc.), atunci OTP AvantisRO reprezintă o soluție viabilă pentru portofoliul tău.

Strategia fondului va urmări standardul EFAMA pentru categoria fondurilor de acțiuni, respectiv de 85% investiții în acțiuni.

Obiectiv: Fondul își propune obținerea unor rentabilități superioare benchmark-ului stabilit. Benchmark = 85%ΔBET-BK + 15%ROBID1M

BET-BK = indice de prețuri ponderat cu capitalizarea free-float-ului celor mai lichide societăți listate pe piața reglementată a BVB, ce poate fi folosit ca benchmark de către administratorii de fonduri, dar și de alți investitori instituționali, metodologia de calcul reflectând cerințele legale și limitele de investiții ale fondurilor.

ROBID 1M = este rata medie oficială a dobânzilor pe piața monetară la care băncile atrag depozite cu scadență la o lună.

Acces la potențialul economiei românești prin bursă: Portofoliu diversificat cu expuneri în cele mai importante sectoare din economia României cu potențial de creștere a valorii acțiunilor (energie, utilități, bănci, financiar, farmaceutic, servicii medicale, etc.).

Câștigi timp: Beneficiezi de un management specializat al investiției tale, monitorizare permanentă a plasamentelor fondului și economisești astfel timpul alocat pentru gestiunea proprie a portofoliului

Costuri minime: ai acces la un portofoliu de acțiuni tranzacționate la Bursa de Valori București cu sume minime; în plus ai costuri semnificativ reduse față de investiția directă în acțiuni.

Fondul de investiții OTP AvantisRO este o alternativă viabilă de economisire în lei/euro, mai ales pe termen lung. OTP AvantisRO este recomandat investitorilor cu profil de risc mediu spre ridicat.

Profilul de risc de piață al fondului este calculat conform Indicatorului Sintetic de Risc și Randament (ISRR), riscul acestora se încadrează la indicatorul 5 din 7, unde 1 reprezintă riscul cel mai scăzut, iar 7, riscul cel mai ridicat. Orice investiție implică un anumit risc și trebuie să ne amintim că există o relație puternică și direct proporțională între riscul asumat și câștigul așteptat. Astfel, un risc redus, presupune și un randament potențial scăzut, pe când un risc ridicat, presupune un randament potențial mare.

Risc de piață

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Profilul de risc de durabilitate al fondului este unul mediu. Efectul probabil estimat al riscurilor legate de durabilitate rezultat în urma analizei pentru OTP AvantisRO este: risc ESG calculat – mediu, riscul maxim ESG acceptat fiind mediu.

Risc de durabilitate

  • 1
  • 2
  • 3

Având în vedere că fondul are până la 95% investiții în acțiuni, perioada minimă de investiție recomandată este de minim 3 ani.

ZERO comision de subscriere în prezent ZERO comisioane de răscumpărare.

Data de început: 18.05.2020
Valoarea iniţială a unităţii: 10 Eur
Tipul fondului: Fond deschis de investiţii denominat in RON
OTP AvantisRO – Decizia ASF nr. 376/27.02.2008
Nr. Înreg. Registrul ASF CSC06FDIR/400050
Clasa E Cod ISIN ROSVN4MSPVU1
Depozitar
Banca Comercială Română
Bucureşti, Calea Victoriei nr.15, sector 3
Nr. Înmatriculare ORC J40/90/23.01.1991, CUI R361757,
Nr. Registru Bancar RB-PJR-40-008/1999
Nr. Registru ASF PJR10/DEPR/400010/04.05.2006
Auditor financiar
G2 EXPERT S.R.L
Str. Alecu Russo, nr. 24/1,Dej, jud. Cluj, CUI 24725081,
membru ASPAAS, Autorizație nr. FA1152/2013.

Istoric

Citește Prospectul de Emisiune și DICI înainte de a investi în acest fond.

Performanțele anterioare ale fondului nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.

Descoperă mai multe

Send this to a friend