OTP AvantisRO Clasa L

Fondul de investiții OTP AvantisRO Clasa L reprezintă o alternativă investițională care îți poate aduce câștiguri superioare produselor de economisire clasice, cu posibilitatea protejării portofoliul tău de rata inflației.

Suma minimă necesară pentru prima ta investiție în această clasă este de 50 lei, iar ulterior aceasta rămâne neschimbată, respectiv vei avea nevoie de minim 50 lei.

Dacă dispui de sume în lei/euro și îți dorești să captezi potențialul pe termen mediu și lung oferit de piața de capital din România, prin expunerea în cele mai importante sectoare din economie( energie, utilități, bănci, farmaceutic, financiar, etc.), atunci OTP AvantisRO reprezintă o soluție viabilă pentru portofoliul tău.

Strategia fondului va urmări standardul EFAMA pentru categoria fondurilor de acțiuni, respectiv de 85% investiții în acțiuni.

OTP AvantisRO este un fond administrat activ în raport cu un indice de referință, respectiv 85%ΔBET-BK +15%ROBID1M unde :

 • ROBID1M, este rata medie oficială a dobânzilor pe piața monetară la care băncile atrag depozite cu scadență la o lună, publicat pe site-ul bnr.ro;
 • BET-BK este un indice de prețuri ponderat cu capitalizarea free-float-ului celor mai lichide societăți listate pe piața reglementată a Bursei de Valori București și publicat pe site-ul bvb.ro. ΔBET-BK = variația procentuală a indicelui BET-BK

Fondul utilizează indicele de referință ca indicator pentru evaluarea performanței fondului. Nu există constrângeri privind limitarea constituirii portofoliului de către acest indice de referință, astfel, investițiile fondului pot fi diferite de investițiile indicelui de referință.

Obiectiv: Fondul își propune obținerea unor rentabilități superioare benchmark-ului stabilit.

Beneficii potențiale
 • Acces la potențialul economiei românești prin bursă: Portofoliu diversificat cu expuneri în cele mai importante sectoare din economia României cu potențial de creștere a valorii acțiunilor (energie, utilități, bănci, financiar, farmaceutic, servicii medicale, etc.).
 • Câștigi timp: Beneficiezi de un management specializat al investiției tale, monitorizare permanentă a plasamentelor fondului și economisești astfel timpul alocat pentru gestiunea proprie a portofoliului
 • Costuri minime: ai acces la un portofoliu de acțiuni tranzacționate la Bursa de Valori București cu sume minime; în plus ai costuri semnificativ reduse față de investiția directă în acțiuni.
Riscuri relevante
 • Acțiunile companiilor listate la cota Bursei de Valori București, de regulă, se tranzacționează în volume mai reduse, astfel acestea pot înregistra variații mai mari de preț decât acțiunile tranzacționate pe piețele mature de capital.
 • Valoarea acțiunilor poate fi afectată de mișcările zilnice ale burselor de valori. Alți factori care pot influența valoarea acțiunii: politica, știrile economice, câștigurile companiei și evenimentele importante în activitatea companiei.
 • Instrumentele financiare derivate generează risc de piață și de credit și pot influența randamentul investiției dumneavoastră.
 • Risc de lichiditate: Pot exista situații în anumite conjuncturi din piață în care gradul de lichiditate să fie scăzut  (este dat de numărul insuficient de cumpărători sau vânzători) și Fondul să nu poată să vândă sau să cumpere active imediat în cantitatea dorită.

Informații complete cu privire la riscuri găsiți în Prospectul de Emisiune al Fondului. Menționam că performanțele anterioare ale fondului nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare. Posibilele profituri mari s-ar putea să nu fie obținute și există riscul de a pierde integral sau parțial investiția.

 

Fondul de investiții OTP AvantisRO este o alternativă viabilă de economisire în lei/euro, mai ales pe termen lung. OTP AvantisRO este recomandat investitorilor cu profil de risc mediu spre ridicat.

Profilul de risc de piață al fondului este calculat conform Indicatorului Sintetic de Risc (ISR), riscul acestora se încadrează la indicatorul 4 din 7, unde 1 reprezintă riscul cel mai scăzut, iar 7, riscul cel mai ridicat. Orice investiție implică un anumit risc și trebuie să ne amintim că există o relație puternică și direct proporțională între riscul asumat și câștigul așteptat. Astfel, un risc redus, presupune și un randament potențial scăzut, pe când un risc ridicat, presupune un randament potențial mare.

Risc de piață

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Profilul de risc de durabilitate al fondului este unul mediu. Efectul probabil estimat al riscurilor legate de durabilitate rezultat în urma analizei pentru OTP AvantisRO este: risc ESG calculat – mediu, riscul maxim ESG acceptat fiind mediu.

Risc de durabilitate

 • 1
 • 2
 • 3
Având în vedere că fondul are până la 95% investiții în acțiuni, perioada minimă de investiție recomandată este minim de 3 ani.

Comision de subscriere – 0

Comision de răscumpărare – 0

Comision de administrare – 3.00%/an

Toate costurile asociate fondului sunt prezentate în DIE – Documentul cu Informații Esențiale.

Data de început: 07.04.2008
Inserţia iniţială de capital: 9.180.000 RON
Valoarea iniţială a unităţii: 10 RON
Tipul fondului: Fond deschis de investiţii denominat in RON
OTP AvantisRO – Decizia ASF nr. 376/27.02.2008
Nr. Înreg. Registrul ASF CSC06FDIR/400050
Clasa L Cod ISIN ROFDIN0001A5
Depozitar
Banca Comercială Română
Bucureşti, Calea Victoriei nr.15, sector 3
Nr. Înmatriculare ORC J40/90/23.01.1991, CUI R361757,
Nr. Registru Bancar RB-PJR-40-008/1999
Nr. Registru ASF PJR10/DEPR/400010/04.05.2006
Auditor financiar
G2 EXPERT S.R.L
Str. Alecu Russo, nr. 24/1,Dej, jud. Cluj, CUI 24725081,
membru ASPAAS, Autorizație nr. FA1152/2013.

Istoric

Aceasta este o comunicare publicitară. Vă rugăm consultați Prospectul de Emisiune și Documentul cu Informații Esențiale (DIE) înainte de a lua orice decizie finală de investiții.

Performanțele anterioare ale fondului nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.

Descoperă mai multe

Send this to a friend