OTP Dinamic Clasa L

Fondul de investiții OTP Dinamic Clasa L reprezintă o alternativă eficientă la produsele de economisire clasice dacă dispui de sume de bani în lei.

Suma minimă necesară pentru prima ta investiție în această clasă este de 100 lei, iar ulterior poți subscrie începând cu 50 lei.

Strategia de investiții a fondului va urmări standardul EFAMA pentru categoria fondurilor cu strategii inovative de tip Absolute Return multi strategy (ARIS).

Obiectivul investițional al fondului reprezintă obținerea unui randament superior benchmark-ului fiecărei clase de unități de fond în condițiile în care rentabilitatea obținută să nu fie corelată față de evoluțiile piețelor financiare.

Benchmark-ul aferent OTP Dinamic Clasa L este ROBID12M + 1%.

ROBID12M = Rata medie oficială a dobânzilor pe piața monetară la care băncile atrag depozite în lei cu termen de 1 an (publicată de Banca Naţională a României).

Câștigi timp: Beneficiezi de un management specializat al investiției tale, monitorizare permanentă a plasamentelor fondului și economisești astfel timpul alocat pentru gestiunea proprie a portofoliului

Dinamic: Datorită alocării dinamice a portofoliului, fondul își propune să aducă randament pozitiv an de an, indiferent de evoluțiile piețelor financiare, urmărind să reducă cât mai mult corelația cu acestea.

Management activ: Managerul de portofoliu tranzacționează activ pentru a profita de volatilitatea piețelor financiare.

Fondul de investiții OTP Dinamic reprezintă o alternativă eficientă la depozitele bancare dacă banii pe care îi ai disponibili sunt în lei/euro. Fondul este recomandat investitorilor cu profil de risc mediu care urmăresc obținerea unui câștig de capital în condițiile unor fluctuații moderate.

Profilul de risc al fondului este calculat conform Indicatorului Sintetic de Risc și Randament (ISRR), riscul acestora se încadrează la indicatorul 4 din 7, unde 1 reprezintă riscul cel mai scazut, iar 7, riscul cel mai ridicat. Orice investiție implică un anumit risc și trebuie să ne animtim că există o relație puternică și direct proporțională între riscul asumat și câștigul așteptat. Astfel, un risc redus, presupune si un randament potential scazut, pe cand un risc ridicat, presupune un randament potential mare.

Profil de risc

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Având în vedere că fondul poate investi în toate categoriile de active disponibile pe piețele finaciare și de capital, urmărind să obțină performanțe pozitive indiferent de evoluțiile piețelor, perioada minimă de investiție recomandată este de minim 1 an.

ZERO comision de subscriere în prezent ZERO comisioane de răscumpărare.

Data de început: 18.05.2020
Valoarea iniţială a unităţii de fond: 50 Lei
Tipul fondului: Fond deschis de investiţii, denominat în EUR
OTP Euro Premium Return –Autorizație ASF 231/29.10.2015
Nr. Înreg. Registrul ASF CSC06FDIR/400097.

Schimbare denumire OTP Dinamic Autorizatie ASF Nr.68/30.04.2020

Clasa L Cod ISIN: ROP3FK904N51

Depozitar
Banca Comercială Română
Bucureşti, Bd. Regina Elisabeta, nr. 5
Nr. Înmatriculare ORC J40/90/23.01.1991, CUI R361757,
Nr. Registru Bancar RB-PJR-40-008/1999
Nr. Registru ASF PJR10/DEPR/400010/04.05.2006
Auditor financiar
EXPERT AUDIT S.R.L
Str. Dobrogeanu Gherea, nr. 1, bl. E2, sc. A, ap.13, Tulcea CUI 14058398,
Autorizatie CAFR nr. 137/24.01.2002

Istoric

Citește Prospectul de Emisiune și DICI înainte de a investi în acest fond.

Performanțele anterioare ale fondului nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.

Send this to a friend